Φρεσκοψημένο κέικ ολικής με πούδρα πορτοκαλιού
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 2 κ.γ. πούδρα πορτοκαλιού #dosegefsi
- 200 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. φαρίν απ
- 1 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση:
👉 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι, την βανίλια, την πούδρα πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
👉 Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το Φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
👉 Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 °C για περίπου 50 λεπτά.
👉 Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα.
Extra tip: Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού από τη @geothermiki_hellas για έξτρα γεύση και χρώμα!
Απολαύστε υγιεινά, θρεπτικά και μοιραστείτε ελεύθερα!