Δωρέαν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 15 ευρώ.

Αγαπημένο Κριθαρότο με πούδρα ελιάς

 Υλικά

  • 400γρ κριθαράκι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 καρότο
  • 1/2 μελιτζάνα
  • 1/2 κολοκύθι
  • 250 γρ. χυμό τομάτας
  • 50ml κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κ.γ. πούδρα ελιάς #dosegefsi
  • 50 ml ελαιόλαδο

Προαιρετικά

  • ψιλοκομμένο βασιλικό η μαϊντανό προαιρετικά
  • 2 κ.γ. ποὐδρα τομάτας ή πιπεριάς #dosegefsi
  • φέτα

Εκτέλεση

👉 Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμυδάκια και σκόρδο για 1-2 λεπτά περίπου. Προσθέτω τις πιπεριές και μετά τα μανιτάρια, καρότο μελιτζάνα, κολοκύθι και τα σοτάρω. Μετά προσθέτω τον χυμό ντομάτας,αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 10' περίπου.

👉 Βράζω το κριθαράκι σε λίγο αλατισμένο νερό, να κρατάει λίγο.Το σουρώνω και κρατάω λίγο από το ζουμί του. Ρίχνω την πούδρα ελιάς δώσε γεύση και το κριθαράκι στη σάλτσα μαζί με 1 περίπου κούπα από το ζουμί και βράζω να μείνει με τη σάλτσα του.

👉 Σβήνω την κουζίνα και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά και ανακατεύω. Σερβίρω ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν