Δωρέαν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 15 ευρώ.

Χωριάτικη...αλλιώς με πούδρα ελιάς

Για τη σαλάτα:
  • 10-15 τοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 μέτριο αγγούρι (σε φέτες)
  • 5 κρίθινα παξιμάδια μικρά (ή 2 μεγάλα)
  • μους φέτας
  • 2 κ.σ. πούδρα ελιάς #dosegefsi
  • 1 μικρό κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι (προαιρετικά)
  • κάπαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι, ρίγανη
για τη μους φέτας:
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:

👉  Ετοιμάζουμε το μους φέτας. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και με ένα πηρούνι λιώνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε.👉  Μουσκεύουμε για 5 δευτερόλεπτα τα παξιμάδια σε κρύο νερό. Τα σπάμε με μικρά κομάτια και τα βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε λίγο λάδι.
👉 Από πάνω προσθέτουμε τις ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ετοιμάσει. Τελειώνουμε με την πούδρα ελιάς. Αν έχουμε ένα στρογγυλό τσέρκι κάνουμε την ίδια διαδικασία μέσα σε αυτό.
👉 Αν ετοιμάζουμε ένα μπουφέ στο σπίτι, μπορούμε να τη σερβίρουμε σε σφηνάκια, μοιράζοντας τα υλικά μας, αναλογικά.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν